LGOG

LGOG: samen de geschiedenis van Limburg ontdekken!

Geschiedenis stoffig en saai? Niet bij het Limburgs Geschied-  en Oudheidkundig Genootschap! Al 150 jaar houdt  het LGOG zich bezig met het verleden van Limburg. Dat komt tot leven in activiteiten als lezingen, excursies, reizen en congressen en in door het LGOG uitgegeven publicaties

Om dichtbij de bijna 3000 leden te staan, heeft het LGOG Limburg opgedeeld in 10 kringen. Hierin staat de geschiedenis van de eigen regio centraal. Daarnaast zijn er drie de hele provincie bestrijkende secties: archeologie, genealogie en monumenten.  

Leden van LGOG kunnen aan alle activiteiten deelnemen en ontvangen bovendien gratis het jaarboek en het viermaal per jaar verschijnende historisch tijdschrift De Maasgouw.
Lid worden kan al vanaf 45 euro per jaar, of 15 euro per jaar voor jeugdleden (onder 26 jaar). 
Klik hier voor het aanmeldingsformulier.


Onderwijssymposium "Truuk nao hoes" - de didactisering van Limburgse geschiedthema's

Op woensdag 1 februari 2017 heeft het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap in samenwerking met de Fontys Lerarenopleiding Sittard en De Nieuwste Pabo een symposium georganiseerd over Limburgse geschiedthema’s in het voortgezet en basisonderwijs. Tijdens deze dag stond de vraag centraal hoe Limburgse geschiedthema’s kunnen worden behandeld in lessen geschiedenis. Limburgse geschiedenis staat daarin natuurlijk niet op zichzelf, maar is onlosmakelijk verbonden met nationale en internationale ontwikkelingen. Wilt u de informatie over de diverse workshops tijdens deze dag nalezen? Dat kan hier.

 

Geschiedenis van de Literatuur in Limburg 

In oktober 2016 is, onder auspiciën van het LGOG, de eerste complete Geschiedenis van de literatuur in Limburg (GLL) verschenen. Inmiddels is het aantal boeken dat voor het LGOG beschikbaar was helaas uitverkocht. 

 

                                              

                                           De presentatie van de GLL op zondag 16 oktober. 

 

LGOG nu ook te vinden op social media

Misschien had u het al vernomen, maar sinds vorig jaar is het LGOG ook te vinden op social media! 

Social media is een verzamelnaam voor alle websites waarbij de gebruikers zelf de inhoud verzorgen. Soms speelt een redactie hier nog een kleine rol in, maar in de meeste gevallen gaat het alleen om interactie en dialoog tussen de gebruikers zelf. Ook het LGOG wil mensen online kunnen bereiken en zal vanaf nu dus regelmatig berichten de wereld in sturen, waar u als lid meteen op kunt reageren. Hiervoor hebben we gekozen voor twee media: Facebook en LinkedIn. 

Voor alle leden die hierbij denken: “Leuk, maar wat is dat eigenlijk?” is een uitgebreide uitleg geschreven met stappenplan.

 

Op zoek naar onze pagina's? Hieronder wordt u rechtstreeks doorverwezen.

 

LinkedIn: 

Let op: om de pagina's van LinkedIn te kunnen zien, moet u eerst een profiel aanmaken.

Pagina (informatief)

Groep (interactief)

 

Facebook:

Koninklijk LGOG

Jeugdleden

Kring De Westelijke Mijnstreek 

Kring Venray 

Kring Venlo 

Kring Valkenburg en Heuvelland 

Kring Ter Horst 

Kring Roermond 

Kring Maastricht 

Kring Maas en Niers 

Kring Weert 

Kring Parkstad Limburg

Sectie Archeologie

Sectie Monumenten

Sectie Genealogie